SUNSAFE IoT

Razvoj proizvoda SUNSAFE IoT (PAMETNI SUNCOBRAN) je rezultat provedbe aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija koji svojom svrhom odgovara potrebama turističkog sektora te je u svojoj naravi u skladu sa tematskim prioritetnim područjem S 3, ENERGIJA I ODRŽIVI OKOLIŠ, temeljen na inovativnim tehnologijama baziranim na razvoju naprednih mreža senzora u internetskom okruženju ,,interneta stvari”, upravljanju i analizi velikih količina podataka i rješenjima u oblaku.

Saznajte više
Eu fondovi

SMART ECO PARKING

Uspješna projektna prijava prema pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Integrator“ rezultirala je 07. prosinca 2020. potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između poduzeća PENTA d.o.o. i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, te Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Saznajte više
sredstva iz eu fondova

Inovacije u prilagodbi klimatskim promjenama

Projektom će se uspostaviti nove organizacijske metode poslovanja, a na tržištu će se ponuditi više inovativnih i znatno poboljšanih usluga iz područja prilagodbe klimatskim promjenama, energetike i zaštite okoliša. Nova organizacijska metoda poslovanja u Sensumu doprinosi razvoju četiri (4) inovativne usluge i dvije (2) znatno poboljšane usluge iz područja klimatskih promjena i prilagodbe istima.

Saznajte više
sensum rijeka

Financiranje inovativnoga projekta putem Poziva “Inovacijski vaučeri za MSP-ove”

Kombiniranjem službenih klimatskih podataka prikupljenih selektivnim istraživanjem od strane Sensuma, te službenih projekcija nadležnih institucija stvoriti će se inovativna platforma za brzu procjenu utjecaja klimatskih promjena. Njezinim razvojem, korisnicima će biti omogućeno ostvarivanje uvida u simulacije i promjene utjecaja klimatskih promjena na području Republike Hrvatske počevši od 1971. do 2050. godine.

Saznajte više
financiranje projekta sredstvima eu

Prijavljujete projekt na EU fondove?

SENSUM poslovno savjetovanje pomaže svojim klijentima u izradi i prijavi projekta na EU fondove, definiranju strategije razvoja i provedbi marketing plana u različitim poslovnim situacijama.