Jačanje prodaje

Jačanje prodaje

Pronalaženje novih klijenata za kupnju Vašeg proizvoda ili usluge koju nudite na tržištu važan je čimbenik cjelokupnog procesa prodaje. Često je jačanje prodaje igra brojki, odnosno što više osoba zna za Vaš proizvod/uslugu to će više njih biti zainteresirano za kupnju istog. Imate odličan proizvod/uslugu, a povratne informacije s tržišta Vam nisu zadovoljavajuće? SENSUM poslovno savjetovanje Vam, kroz skup aktivnosti te kroz temeljit pristup istraživanju tržišta i razvoju strategije cijene, nudi uslugu jačanja i unapređenja prodaje Vašeg proizvoda ili usluge, što u konačnici rezultira podizanjem kvalitete čitavog poslovanja.

Strategija formiranja cijena

Realno formiranje cijena ima veliku ulogu u uspješnom plasiranju proizvoda na potencijalna tržišta, kao i u njegovom daljnjem opstanku. Tako, visina cijene ovisi o mnogim bitnim faktorima i to: karakteristike proizvoda, kupovna moć stanovništva, stanje konkurencije i drugi. Našim klijentima pomažemo u razvijanju cijene kojom ćemo zadovoljiti očekivanja kako tržišta na kojem se proizvod plasira, tako i poduzeća. Zajedničkim snagama odabiremo strategiju zavisno o očekivanjima i mogućnostima i sa pravim oružjem u rukama krećemo u osvajanja!

Marketing plan

Uspješna poduzeća imaju jednu zajedničku karakteristiku. Njihov uspjeh proizlazi iz usredotočenosti na kupce i velikom ulaganju u marketing. Dubinska analiza marketinga i prodaje u tvrtki, uključuje dobivanje, zadržavanje i razvoj klijenata putem stvaranja, davanja i informiranja o vrhunskoj vrijednosti za klijenta. Podrazumijeva analizu, razumijevanje želja i potreba kupaca.

Istraživanje tržišta

Nova ulaganja, lansiranje novih proizvoda i usluga, izlazak na nova tržišta ili pak spoznaja o trenutnoj tržišnoj poziciji i utjecaju, zahtjeva sveobuhvatno istraživanje i analizu. SENSUM istraživački tim daje pouzdane pokazatelje svojim klijentima za daljnje marketinške i prodajne aktivnosti. Temelji se na čvrstim znanstvenim principima i metodologiji koja daje pouzdane i lako provjerljive rezultate o stanju na tržištu. Za naše klijente istražujemo konkurentnost njihovih proizvoda i usluga na domaćem i inozemnom tržištu kako bi se ostvarila uspješna komercijalizacija i rast prodaje.