Zakon o poticanju ulaganja predstavlja odličan izvor financiranja vlastitih projekata ostvarenjem različitih poreznih olakšica i poticaja za zapošljavanje. Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici koji su obveznici poreza na dobit.

 

Poticajne mjere se odnose na projekte kojima se osigurava jedan ili više sljedećih ciljeva: unos nove opreme i suvremenih tehnologija, veća zaposlenost i izobrazba zaposlenika, razvoj proizvoda i usluga više dodane vrijednosti, povećanje poduzetničke konkurentnosti, ravnomjerni regionalni razvoj Republike Hrvatske.

Također, u primjeni je i Zakon o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte u cilju povećanja ulaganja privatnog sektora u istraživanje i razvoj te poticanje suradnje poduzetnika s organizacijama za istraživanje i širenje znanja na istraživačko-razvojnim projektima.

Usluge koje Vam SENSUM pruža su:
  • Definiranje projekta i projektnih aktivnosti
  • Izrada prijavne dokumentacije
  • Izrada Investicijske studije
  • Godišnje izvještavanje prema Ministarstvu

Reference

ELCON GERAETEBAU d.o.o.

Modernizacija i povećanje proizvodnog strojnog parka, izgradnja nadstrešnice radi povezivanja poslovnih građevina i zaštite od vremenskih uvjeta, izgradnja trafostanice i zapošljavanje novih djelatnika

Ukupna vrijednost projekta

8.313.163,13 EUR

Naša uloga/doprinos

Definiranje projekta, izrada prijave, provedba projekta

NEOGRAF d.o.o.

Rekonstrukcija proizvodnog pogona, modernizacija strojnog parka i zapošljavanje novih djelatnika

Ukupna vrijednost projekta

1.271.000 EUR

Naša uloga/doprinos

Definiranje projekta, izrada prijave, izvještavanje