Uspješna poduzeća imaju jednu zajedničku karakteristiku – razvijeni marketinški plan s jasno određenim ciljevima i ciljanom publikom. Dubinska analiza marketinga i prodaje podrazumijeva razumijevanje želja i potreba kupaca te adekvatno planiranje komunikacije i promocije Vaših proizvoda i usluga kroz tradicionalne i elektroničke medije i društvene mreže. Kreativnost, dobra organizacija i razumijevanje kupaca preduvjet su uspješnog marketinga.

 

  • Marketing plan
  • Analiza tržišta
  • Jačanje prodaje
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Edukacija

Marketing plan

Kod izrade marketing plana svoje klijente upućujemo na izazovno razmišljanje o vlastitim snagama, pozicioniranju brenda, politici cijena, plasmanu na lokalnim i stranim tržištima te promociji i komunikaciji s kupcima. Posebnu pozornost posvećujemo jasno definiranim rokovima, tržišnim pokazateljima, izravnoj odgovornosti zaposlenika te kontrolnim točkama, a njihova kombinacija u konačnici daje uspješan poslovni rezultat.

Neizostavan dio marketing plana čini strategija jačanja prodaje. Pronalaženje novih klijenata za kupnju Vašeg proizvoda ili usluge koju nudite na tržištu važan je čimbenik cjelokupnog procesa prodaje. SENSUM nizom prodajnih aktivnosti nudi uslugu jačanja i unapređenja prodaje Vašeg proizvoda ili usluge, što u konačnici rezultira podizanjem kvalitete čitavog poslovanja.

Znate li koliki udio Vaših godišnjih prihoda se odnosi na Vaših pet najvećih kupaca?

Analiza tržišta

Nova ulaganja, lansiranje novih proizvoda i usluga, izlazak na nova tržišta ili pak spoznaja o trenutnoj tržišnoj poziciji i utjecaju, zahtjeva sveobuhvatno istraživanje i analizu. Poduzeća ovakve informacije koriste za uvid u buduće prodajne ili akvizicijske odluke, ali takav proces može biti naporan i dugotrajan zbog različitih izvora i sveobuhvatnosti željenih podataka.

SENSUM istraživački tim daje pouzdane pokazatelje svojim klijentima za daljnje marketinške i prodajne aktivnosti. Naša analiza temelji se na čvrstim znanstvenim principima i metodologiji koja daje pouzdane i lako provjerljive rezultate o stanju na tržištu. Za naše klijente istražujemo konkurentnost njihovih proizvoda i usluga na domaćem i inozemnom tržištu kako bi se ostvarila uspješna komercijalizacija i rast prodaje.

Jačanje prodaje

Jačanje prodaje je strateška odluka menadžmenta kojom se definira budući smjer poslovanja. Ciljana prodaja usmjerava prodajno osoblje na specifično tržište ili specifičnog kupca s kojim će se najizglednije ostvariti suradnja (prodaja).

SENSUM tim izuzetnu pozornost posvećuje objektivnim razmišljanjima kupaca prilikom provođenja anketa i ispitivanja. Važnost odabira pravog uzorka ispitanika temelj je buduće pouzdanosti dobivenih rezultata, stoga se koriste provjerene statističke i anketne metode. Istraživanja tržišta izvrsni su alati za izravno prikupljanje povratnih informacija od ciljanih kupaca radi razumijevanja njihovih karakteristika, očekivanja i zahtjeva.

Strategija formiranja cijena predstavlja metodu koja se koristi za utvrđivanje najbolje cijene proizvoda ili usluge. Pomaže Vam u odabiru cijena kako biste maksimizirali dobit i vrijednost dioničara, uzimajući u obzir potražnju kupaca i samog tržišta. Zajedničkim snagama odabiremo strategiju zavisno o Vašim očekivanjima i mogućnostima. Prodajnom strategijom želimo pozicionirati i u konačnici čim više prodati Vaš proizvod ili uslugu ciljanom kupcu, a tako da se Vaš stil prodaje i sama ponuda čim više razlikuju od ostalih na tržištu.

Rast prodaje temeljimo na aktivnostima koje obuhvaćaju: razvoj pojedinačnih prodajnih vještina zaposlenika, pravilan odabir alata i metoda prodaje i definiranje ključnih kupaca, tržišnih niša i samih tržišta.

Zadovoljan kupac najbolja je reklama

Društveno odgovorno poslovanje

Društvena odgovornost je samo regulirajući poslovni model koji pomaže poduzeću da bude društveno odgovorna, prema svojim zaposlenicima, poslovnim suradnicima i javnosti. Vježbanjem društveno odgovornog poslovanja poduzeća postaju angažiranija u svim aspektima poslovanja, uključujući ekonomski, socijalni i okolišni angažman.

Timska suradnja SENSUM savjetnika i klijenta stvara DOP strategiju poslovanja koja u sebi uključuje: ekonomsku održivost, uključenost društveno odgovornog poslovanja u poslovnu strategiju, radnu okolinu, zaštitu okoliša, tržišni odnos i odnose sa zajednicom.

Razmišljate o klimatski održivom poslovanju, izračunu ugljikovog otiska?

Edukacija

Temeljni program edukacije namijenjen je malim i srednjim poduzetnicima koji žele ostvariti aktivniju tržišnu prisutnost, bolju suradnju s kupcima i partnerima te ostvariti rast prodaje. Tehnike prepoznavanja marketinških niša, vrednovanja svojih proizvoda i usluga te ulaganja u promociju i stvaranje brenda predstavljaju znanja koja polaznici edukacije usvajaju na seminarima i radionicama.

Potrebna vam je edukacija kadrova?